Spørgsmål og svar som måske kan hjælpe dig videre

Du skriver til instruktøren af det pågældende disciplin du gerne vil prøve – ved at klikke på kontakt i menuen (eller her). Så kan I aftale en 14 dages gratis prøvetid. Hvis du vil prøve flere discipliner skriver du tilsvarende til de respektive instruktører.

Instruktøren vil fortælle dig nærmere men som udgangspunkt møder du mindst 10 minuter op inden starten for træningen. Medbring gerne lang joggingbukser og en T-shirt (vi træner uden sko) eller en keiko-gi (hvis du har).

Venligst sluk for din mobiltelefon under og følg instruktionen af instruktøren.

Efter de 14-dage vil du kunne melde dig ind i Kenikan hvis du ønsker.

Det er svært at svare på da det er meget afhængig af dig. Så længe du har et åbent sind og er omstillingsparat er det ikke et problem hvis du har trænet noget andet i forvejen. Måske vil følgende, måske lidt kunstige, analogi hjælpe: At kunne flere sprog er en stor gave men det kan også indbære faren for at man ikke rigtig føler sig hjemme i noget sprog eller at man endda kan finde sig i en situation hvor man under pres kommer til at svare på det forkerte sprog. Men igen, det er afhængig af dig og dine evner.

For at komme i betragtning til at blive optaget som medlem i Kenikan skal du være fyldt 16 år.

Vi tilbyder ikke studierabat eftersom vores kontingent er sat meget lavt i forvejen.

Det var faktisk en af formålene ved stiftelsen af Kenikan at gøre det muligt for medlemmerne at krydstræne i flere af de udbudte discipliner til et overkommelig kontingent. Når det er sagt så vil det nok være en god ide at spørge dig selv hvorfor du træner. Hvis man f.eks. bare træner for at lære mange forskellige tekniker (en såkaldt kata eller stilartssammler) så er det fint men man skal være opmærksom på at forskellige kampkunststilarter kan være væsentligt forskellige (f.eks. have forskellige måder at bruge og arrangere kroppen på). Det er altid godt at kunne mange sprog men man skal undgå at komme i en situation hvor man bliver lammet over valget af sprog i en givet situation eller begynder at blande sprogene sammen til noget som reelt set blive uanvendelig. Idet vi alle er voksende mennesker står det alle frit at træne helt hvad og hvor meget man har lyst til, så det blander vi os selvfølgelig ikke i. Det kan anbefales at tale med jeres træner herom for at lære af deres erfaringer.

Stilarterne vi tilbyder er ikke konkurrencesport men derimod traditionelle japanske kampkunstsystemer. Faktisk er disse nok ikke en gang særlig egnet til konkurrencer.

Men der er et rigt udbud af andre klubber I Aarhus og området hvor du vil kunne finde forskellige versioner af kampspor hvor du vil kunne deltage i stævner.

Det er vigtigt for os at understrege vores tilhørsforhold til de respektive forbund da disse er en af de måder man som udestående kan danne sig et indtryk for legitimiteten af aktiviteterne. På den måde sikre man sig at man ikke ender med bruge mange år på et eller andet hjemmebryg af en selverklæret mester (der skal dog siges at alt må starte et sted og også kan være fremragende også hvis der ikke kan fremlægges en lang genealogi).

  • Vores Shima ha shōrin ryū karate & kobudō gruppe er direkte tilknyttet Ryukyu Bujutsu Kenkyu Doyukai
  • Vores Tenshin shōden katori shintō ryū gruppe er direkte underlagt Sui….
  • Vores Daitō ryū aikijūjutsu gruppe er direkte tilknyttet Ōgi no kai

 

Det er rigtigt! Vores sektion for Daitō ryū aikijūjutsu er p.t. under genopstart og træner således i øjeblikket ved siden af vores karate & kobujutsu gruppe.

I starten er det nok at medbringe nogle lange træningsbukser og et T-shirt. Når man så melder sig ind vil der i varierende grad skulle anskaffes træningsdragt og evt. andet træningsudstyr. Som sådan er udgifterne herfor ikke særlig høje.

De forskellige sektioner bruger lidt forskellige træningsuniformer og udstyr.

  • Okinawansk Karate: Her trænes der i en træningsdragt til karate (den er ikke helt så kraftig som en jūdōdragt).
  • Daitō ryū aikijūjutsu: Her bestemmer man selv om man bruger en karate- eller jūdōdragt. Yderligere bruger man på et senere tidspunkt også hakama (en traditionel japansk benklæde)
  • Okinawansk kobujutsu & katori shintō ryū: Udover en træningsdragt anskaffes her også efter noget tid diverse træningsvåben. Man kan her sagtens starte med f.eks. en karatedragt.

Der er stor variation på kvalitet og pris for udstyret. Specielt mht. træningsvåben er det vigtigt at investere i en tilstrækkelig kvalitet så træningen ikke bliver til fare for ens træningspartner og en selv. Men også tøjet skal gerne vælges således at det stemmer overens med etiketten som passer til den respektive stilart man træner.  Det anbefales at man inden køb drøfter ens præferencer og valg med den respektive instruktør som vil kunne vejlede og sikre at man ikke investerer i udstyr som ikke er egnet til brug.

Vær opmærksom på at kampkunst hos nogle forsikringsselskaber regnes for farlig sport og din forsikring ikke nødvendigvis dækker i tilfælde af en skade. Så det er vigtigt at du har dette på plads.

©2024 Kenikan

Log in with your credentials

Forgot your details?