KENIKAN

Billede: Kaligrafi af Kenikan (乾偽館)

Kenikan er navnet på vores forening som blev stiftet i 2007 og godkendt af Aarhus kommune. Foreningen er desuden medlem af AUS (Aarhus Universitetssport) og DGI. Ambitionen med Kenikan var i sin tid bl.a. at tilbyde interesserede muligheden for at træne autentisk og traditionel kampkunst med så få bindeled til kilden som mulig og til et rimeligt kontingent. Navnet Kenikan blev givet os af Akikazu Kohno Sensei som var vores japanske læremester i yawara no kai organisationen. Foreningen har siden været igennem en del forandringer men tilbyder i dag træning i 4 forskellige kampkunststilarter. Vores træner og medlemmer deltager regelmæssig i seminarer i ind- og udlandet for hele tiden at føre sig adjour, fordybe sig og selvfølgelig for at tilbringe kvalitetestid sammen med andre mennesker med fælles interesse.

I Kenikan træner alle sammen under trygge rammer (nybegynder såvel som udøvere som er nået længer) uanset køn, alder, etnicitet og social baggrund, stilling, etc.—dog skal man være fyldt 16 år.

Det er afgørende at forstå at traditionel japansk kunstens (jap. budō) adskiller sig væsentligt fra så mange moderne fitness-’tilbud’ i det man bestrider en vej sammen med andre, kommer hinanden ved og prøver at perfektionere noget som i sidste ende aldrig kan perfektioneres. Helt i denne ånd vil glæde os at møde og træne med dig!

Vores logo

Vores logo er en stilisering af en samurai hjelm (jap. kabuto). Die nederste to buer som overlapper repræsenterer shōrin ryū karate og yamanni chinen ryū som er tæt integreret sammen. De andre to i toppen som ikke overlapper symboliserer de andre to stilarter som vi undervises i vores forening hhv. Tenshin shōden katori shintō ryū og Daitō ryū aikijūjutsu.

Billede: Vores logo

Billede: Et eksempel på en kabuto (kilde: The Met)

©2024 Kenikan

Log in with your credentials

Forgot your details?